Paluchy wiedźmy

Przygotowania na Halloween pełną parą :)



 Składniki:
  • 225 g zimnego masła
  • 3/4 cukru pudru
  • 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 łyżeczka olejku migdałowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli

Dodatek: migdały

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem połączyć. Uformować kule i włożyć do lodówki na 30 minut.
Następnie wyjąć po tym czasie i uformować paluchy (muszą być trochę ciensze od Waszych palców ponieważ urosną podczas pieczenia). Do każdego palucha trzeba przyczepić połówkę migdała.
Piec w nagrzanym piekarniku od 8-10 minut 180 C.
Po upieczeniu wyłożyć na kratkę żeby przestygły :)

Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty

Print