"Majka" Ciasto bez pieczenia

Czary mary i udało się wyczarować coś słodkiego do kawki :).



Składniki:
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 4 opakowania ciastek "Petit beurre"
  • śmietana kremówka 250ml
  • krem Tiramisu - błyskawiczny firmy "GELLWE"
  • 1 i 1/2 szklanki mleka

Galaretkę rozpuszczam w niecałej szklance gorącej wody, odstawiam do wystygnięcia.
Śmietanę ubijam na sztywno  i stopniowo dolewam zimną galaretkę, nie przestawając ubijać.
Ciastka wykładam na spód tortownicy i wylewam na nie masę wiśniową.
Układam znowu warstwę ciastek. Wkładam do lodówki żeby masa stężała.
Do naczynia wlewam mleko i krem z paczki, ubijam przez 3 minuty.
Wykładam połowę kremu na schłodzoną i sztywną masę wiśniową, przykrywam ciastkami i znowu wykładam pozostałą masę kremu.
Wkładam do lodówki na 2 godziny.
Można udekorować owocami.

Komentarze

Popularne posty

Print