"Majka" Ciasto bez pieczenia
Czary mary i udało się wyczarować coś słodkiego do kawki :).
Składniki:
Galaretkę rozpuszczam w niecałej szklance gorącej wody, odstawiam do wystygnięcia.
Śmietanę ubijam na sztywno i stopniowo dolewam zimną galaretkę, nie przestawając ubijać.
Ciastka wykładam na spód tortownicy i wylewam na nie masę wiśniową.
Układam znowu warstwę ciastek. Wkładam do lodówki żeby masa stężała.
Do naczynia wlewam mleko i krem z paczki, ubijam przez 3 minuty.
Wykładam połowę kremu na schłodzoną i sztywną masę wiśniową, przykrywam ciastkami i znowu wykładam pozostałą masę kremu.
Wkładam do lodówki na 2 godziny.
Można udekorować owocami.
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 1 galaretka wiśniowa
- 4 opakowania ciastek "Petit beurre"
- śmietana kremówka 250ml
- krem Tiramisu - błyskawiczny firmy "GELLWE"
- 1 i 1/2 szklanki mleka
Galaretkę rozpuszczam w niecałej szklance gorącej wody, odstawiam do wystygnięcia.
Śmietanę ubijam na sztywno i stopniowo dolewam zimną galaretkę, nie przestawając ubijać.
Ciastka wykładam na spód tortownicy i wylewam na nie masę wiśniową.
Układam znowu warstwę ciastek. Wkładam do lodówki żeby masa stężała.
Do naczynia wlewam mleko i krem z paczki, ubijam przez 3 minuty.
Wykładam połowę kremu na schłodzoną i sztywną masę wiśniową, przykrywam ciastkami i znowu wykładam pozostałą masę kremu.
Wkładam do lodówki na 2 godziny.
Można udekorować owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz