Pankejki Amerykańskie
Pankejki Amerykańskie Wg Magdy Gessler
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki miodu
- 1/4 szklanki oleju
- 3 szklanki maślanki
- 4 jajka (roztrzepane)
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jajka i mieszać trzepaczką, aż składniki się połączą. Ciasto nie musi być idealnie gładkie. Ciasto odstawić, najlepiej na całą noc, pankejki będą wtedy bardziej puszyste, ale można je użyć również po 15 minutach.
Smażyć na maśle lub oleju na średnim ogniu. Przewracać, kiedy na powierzchni pojawią się bąbelki. Naleśniki muszą być złote.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz