Pasta z tuńczykiem


Pasta naprawdę świetna nie tylko na śniadanie, kolacje, ale również jako przekąska. Tuńczyk to tylko propozycja. Próbowałam również z makrelą w oleju jak i rybą wędzoną z równie smakowitym sukcesem. Wybór ryb dowolny :)



Składniki: 
  • 1-2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 średnia cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz


Tuńczyka odsączam z oleju. Ja daje do tej pasty dwie puszki tuńczyka bo jedna to zbyt mało jak dla mojej rodziny. Znika w mgnieniu oka :). Kolejno dodaje: drobno pokrojoną cebulkę, ogórki, majonez. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam dokładnie. Odstawiam na godzinkę do lodówki, żeby składniki się dobrze połączyły.
Może nie wygląda najlepiej, ale smakuje bosko :)



Komentarze

Popularne posty

Print