Kurczak z mozzarellą i pomidorkami
Proste i szybkie danie. Doskonały dodatek do obiadu jak i do kolacji :)
Składniki:
Filet przekrawam tak, żeby uzyskać cienkie płaty (szybciej się upiecze). Nacieram zmiażdżonym czosnkiem, doprawiam solą i ziołami prowansalskimi. Odkładam na jakąś godzinkę,
żeby się wszystko połączyło.
Następnie skrapiam odrobiną oliwy i wkładam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 15 min. Po tym czasie wyciągam i układam plasterki mozzarelli i połówki pomidorków, posypując bazylią i wkładam z powrotem na ok.30 min.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- kilka pomidorków koktailowych
- kulka sera mozzarella
- sól
- 2 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- bazylia
Filet przekrawam tak, żeby uzyskać cienkie płaty (szybciej się upiecze). Nacieram zmiażdżonym czosnkiem, doprawiam solą i ziołami prowansalskimi. Odkładam na jakąś godzinkę,
żeby się wszystko połączyło.
Następnie skrapiam odrobiną oliwy i wkładam do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 15 min. Po tym czasie wyciągam i układam plasterki mozzarelli i połówki pomidorków, posypując bazylią i wkładam z powrotem na ok.30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz