Surówka po żydowsku
Pyszna surówka. Gdyby nie ten majonez można by powiedzieć, że samo zdrowie :). Jest trochę czasochłonna, ale warto naprawdę i polecam z czystym sumieniem :)
Składniki:
Kapustę (można zetrzeć też na tarce), por, paprykę drobno posiekać.
Seler, jabłko, ogórki, marchew zetrzeć na tarce.
Wszystko wrzucam do dużej miski, dodaje majonez, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie mieszam i prawie gotowe.
Wkładam jeszcze do lodówki na 2 godziny żeby dobrze się schłodziła i smaki się połączyły.
Smacznego :)
Składniki:
- 1/4 małej główki kapusty białej
- 1/8 selera
- 1 jabłko
- 2 ogórki kiszone
- 1 por
- pół papryki czerwonej
- 1 marchewka
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- garść drobno posiekanej natki pietruszki
Kapustę (można zetrzeć też na tarce), por, paprykę drobno posiekać.
Seler, jabłko, ogórki, marchew zetrzeć na tarce.
Wszystko wrzucam do dużej miski, dodaje majonez, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie mieszam i prawie gotowe.
Wkładam jeszcze do lodówki na 2 godziny żeby dobrze się schłodziła i smaki się połączyły.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz