Polewa czekoladowa

 Rewelacyjna polewa. Idealnie nadaje się do ciast i ciasteczek. Polecam !!! :)


 Składniki:

  • 125 g masła lub margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3–4 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2–3 łyżki wrzątku
  • 3-4 łyżki śmietany 30 %  lub mleka
Przygotowanie:
Rozpuszczam masło, dodaję cukier puder.
Kiedy cukier się rozpuści zdejmuje z palnika.
Następnie dodaję kakao, rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i śmietanę (lub mleko).
Mieszam tak długo aż uzyskam gładką i jednolitą masę.
Po przestudzeniu jest gotowa. Nakładać jeszcze ciepłą.
Polewa jest idealna, ma połysk i wcale się nie kruszy.
Przykład poniżej na zdjęciu :)


Komentarze

Popularne posty

Print