Kotleciki rybne


 Czasem mam dość mięsa i fajnie jest przerzucić się na coś lekkiego. Choć w ostatnim czasie sporo było ryb to i tak delikatna odmiana w formie rybnego mielonego nie zaszkodzi. Poza tym wiem co jem - bo te kupne paluszki rybne są naszprycowane konserwantami więc nie ma strachu gdy dzieci się zajadają takimi kotlecikami :).



Składniki:
  • 3 płaty morszczuka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • 3 łyżki bułki tartej

Panierka: 
  • bułka tarta

Przygotowanie
Filety i cebulę zmieliłam w maszynce do mięsa. Wrzuciłam 2 jajka, bułkę tartą, doprawiłam przyprawą do ryb i solą. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam na pół godzinki, żeby wszystko razem się połączyło.
Następnie formowałam małe kulki, które obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na patelni z obu stron aż uzyskały złoty kolor.


Wyjęłam na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.


Smacznego :)




Komentarze

Popularne posty

Print