Kotlety mielone nadziewane
Kolejna miła odmiana nudnej wersji klasycznego kotleta mielonego z farszem w środku.
Podpatrzone na jednej ze stron kulinarnych, fajny pomysł i smaczny. Polecam :)
Mięso mielone przygotowuję jak na kotlety mielone.
Składniki:
Wszystko razem mieszam i odstawiam pod przykryciem na ok. godzinkę.
Składniki na farsz:
Przygotowanie:
Nabieram łyżką mięso i rozplaszczam na foli spożywczej.
Na środek placka mięsnego układam paprykę, ogórka i ser.
Zlepiam wszystko dokładnie. Obtaczam w bułce i opiekam na patelni tak żeby lekko się zarumieniły.
Następnie wkładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam jeszcze ok. 20 min.
Podpatrzone na jednej ze stron kulinarnych, fajny pomysł i smaczny. Polecam :)
Mięso mielone przygotowuję jak na kotlety mielone.
Składniki:
- ok 400g. mięsa mielonego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- jajko
- 5 łyżek bułki tartej
- przyprawa kucharek
- zioła prowansalskie
Wszystko razem mieszam i odstawiam pod przykryciem na ok. godzinkę.
Składniki na farsz:
- papryka
- ogórek konserwowy
- ser żółty
Przygotowanie:
Nabieram łyżką mięso i rozplaszczam na foli spożywczej.
Na środek placka mięsnego układam paprykę, ogórka i ser.
Zlepiam wszystko dokładnie. Obtaczam w bułce i opiekam na patelni tak żeby lekko się zarumieniły.
Następnie wkładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam jeszcze ok. 20 min.
Komentarze
Prześlij komentarz