Kotlety mielone nadziewane

Kolejna miła odmiana nudnej wersji klasycznego kotleta mielonego z farszem w środku.
Podpatrzone na jednej ze stron kulinarnych, fajny pomysł i smaczny. Polecam :)



Mięso mielone przygotowuję jak na kotlety mielone.

Składniki:
  • ok 400g. mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • przyprawa kucharek
  • zioła prowansalskie 

Wszystko razem mieszam i odstawiam pod przykryciem na ok. godzinkę.

Składniki na farsz:
  • papryka
  • ogórek konserwowy
  • ser żółty
Ogórek i paprykę kroje w kostkę, a ser w słupki.

Przygotowanie:
Nabieram łyżką mięso i rozplaszczam na foli spożywczej.
Na środek placka mięsnego układam paprykę, ogórka i ser.
Zlepiam wszystko dokładnie. Obtaczam w bułce i opiekam na patelni tak żeby lekko się zarumieniły.
Następnie wkładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam jeszcze ok. 20 min.


Komentarze

Popularne posty

Print