Surówka z czerwonej kapusty
Znalezione i wypróbowane. Zrobiłam tylko maleńką modyfikację dolewając cytryny i myślę, że świetnie się wszystko komponuje. Dobry dodatek do obiadu bądź przekąska :)
Składniki:
Przygotowanie:
Kapustę starłam na tarce o grubych oczkach,dodałam jabłka starte również na grubych oczkach, cebulę pokrojoną drobno, sok z cytryny, oliwe z oliwek, natkę pietruszki, doprawiłam solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszałam i gotowe.
Smacznego :)
Składniki:
- pół główki czerwonej kapusty
- 2 jabłka
- 1 cebula
- sok z połowy cytryny
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- garść natki pietruszki ( ja miałam zamrożoną)
Przygotowanie:
Kapustę starłam na tarce o grubych oczkach,dodałam jabłka starte również na grubych oczkach, cebulę pokrojoną drobno, sok z cytryny, oliwe z oliwek, natkę pietruszki, doprawiłam solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszałam i gotowe.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz