Surówka z selera





Składniki:
  • 1 główka selera
  • 1 jabłko (obrane ze skórki)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 12%
  • 2-3 ząbki czosnku
  • garść drobno posiekanych orzechów włoskich
  • niewielka ilość soku z cytryny do skropienia jabłka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Seler i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić trochę sokiem z cytryny. Następnie dodaje rozdrobniony czosnek, majonez, śmietanę doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam żeby wszystko się ładnie połączyło. Wsypuje orzechy włoskie- mieszam i wkładam do lodówki żeby się schłodziła.
Może nie wygląda ale pysznie smakuje :)

Smacznego



Komentarze

Popularne posty

Print