Zapiekanka rybna z pieczarkami




Prosta zapiekanka rybna z pieczarkami i serem żółtym :)



Składniki:
  • 2 płaty fileta z morszczuka (może być inna ryba)
  • przyprawa do ryby
  • trochę mąki do obtoczenia ryby
  • 300g pieczarek
  • cebula
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 200g sera żółtego


Przygotowanie:
Rybę dziele na kawałki, doprawiam solą i przyprawą do ryb. Następnie obtaczam w mące i smaże
na patelni aż uzyskam złoty kolor. Odstawiam do wystygnięcia.

Pieczarki obrane kroje w kostkę i wrzucam na patelnię z małą ilością oliwy po chwili wrzucam cebulę i smażę do momentu aż się nie zeszkli. Doprawiam solą i odrobiną gałki muszkatołowej.

Ostatni etap to przygotowanie naczynia żaroodpornego i poukładanie warstwami wszystkich w/w składników.

Na sam spód kawałki ryby na to pieczarki i znowu kawałki ryby, pieczarki, ser aż do wykorzystania wszystkich składników. Ja miałam tylko dwie warstwy :)
Następnie wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 i zapiekam do momentu aż się ser rozpuści.

Smacznego



Komentarze

Popularne posty

Print