Zapiekanka rybna z pieczarkami
Prosta zapiekanka rybna z pieczarkami i serem żółtym :)
Składniki:
- 2 płaty fileta z morszczuka (może być inna ryba)
- przyprawa do ryby
- trochę mąki do obtoczenia ryby
- 300g pieczarek
- cebula
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- 200g sera żółtego
Przygotowanie:
Rybę dziele na kawałki, doprawiam solą i przyprawą do ryb. Następnie obtaczam w mące i smaże
na patelni aż uzyskam złoty kolor. Odstawiam do wystygnięcia.
Pieczarki obrane kroje w kostkę i wrzucam na patelnię z małą ilością oliwy po chwili wrzucam cebulę i smażę do momentu aż się nie zeszkli. Doprawiam solą i odrobiną gałki muszkatołowej.
Ostatni etap to przygotowanie naczynia żaroodpornego i poukładanie warstwami wszystkich w/w składników.
Na sam spód kawałki ryby na to pieczarki i znowu kawałki ryby, pieczarki, ser aż do wykorzystania wszystkich składników. Ja miałam tylko dwie warstwy :)
Następnie wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 i zapiekam do momentu aż się ser rozpuści.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz