Pasztet z tuńczyka

 Małe co nieco na wigilijny stół i nie tylko. Można jeść sam pasztet bez niczego albo jako dodatek na pieczywo.



Składniki:
  • 2 puszki tuńczyka
  • 3 małe cebule
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • ok. litra wody
  • 3-4 łyżki żelatyny

Wodę gotuję i rozpuszczam w niej żelatynę. Odstawiam do wystygnięcia.
Tuńczyka odsączam, wrzucam do miski i rozgniatam widelcem. Dodaje drobno pokrojoną cebulkę, ugotowane i pokrojone w kostkę jajka, majonez. Doprawiam solą i pieprzem. Wlewam wystudzoną żelatynę i doprawiam jeszcze do smaku solą i trochę pieprzem.
Całość wlewam do foremki silikonowej i odstawiam do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty

Print